Kulturby - Bramminginfo

Gå til indhold

Kulturby

Kultur

Hvad er kultur?
Vi taler ofte om kultur – om forskellige kulturer, kulturelle begivenheder og kulturoplevelser – men hvad betyder kultur egentlig? Hvad mener vi, når vi taler om kultur?
Kultur bruges oftest til at beskrive kunst, eksempelvis litteratur, dans, musik og teater. Men vi bruger også ordet kultur om en bestemt måde at leve på – en fælles livsform.
Kom man til Bramming i 80-erne og ville undersøge hvad der var af kultur- og fritidstilbud, fik man opfattelsen af at kultur, fritid og sport var et og det samme - alt var centreret om fodbold. Var man i tvivl kunne man blot gå ned til boldbanerne med tilhørende klubhus - disse faciliteter måtte tilhøre en stor by. Dans, musik og teater var det sværere at spotte.
Kultur
I dag er der et flot og velfungerende bibliotek til at tage sig af litteraturen. Desværre er en boghandel en saga blot.
Biblioteket arrangerer musik og teater - normalt dog målrettet de mindre årgange. Herudover arrangeres foredrag.
I Bramming Sognegård er der ofte arrangementer såsom musik og foredrag. Musikken udfoldes normalt i Sct. Ansgar Kirke
Er det dans der er interessen er der Dance Studio Bramming og Bramming Sportsdanserforening og der er også Bramming Idrætsefterskole, hvor du får mulighed for at kaste dig over en masse forskellig gymnastik, musik, dans og bevægelse.
Til at tage sig af musikken har vi Kosmorama. Kosmorama var engang byens biograf men er nu byens musik- og eventsted. Der arrangeres også musikarrangementer og mindre udstillinger i musikbutikken Piano Salg v. Musikeren Jeppe Smith Olsen. Handelsstandsforeningen arrangerer lejlighedsvis gratis musikarrangementer i byrummet. På Bramming Egnsmuseum er også musikarrengementer - her er det dog normalt i forbindelse med udstillinger eller events.
Snyd ikke dig selv for denne musikvideo som dels blev optaget på Museet og som også efterfølgende blev fremført live samme sted - med deltagelse af kor. En fantastisk oplevelse.
På teaterscenen har vi Gadespejlet som primært laver børneteater men også revyteater.
I Bramming har der været afholdt stensymposier. Der er i øjeblikket 2 gavlmalerier og planer om flere. Der afholdes årligt en Kulturnat, hvor der flere steder i byen er arrangementer med musik og foredrag. Kulturnatten afsluttes normalt ved at de kor der har deltaget i arrangementer, synger samlet.
Der afholdes motorcykeltræf i gågaden om sommeren, og der er den årlige byfest. Øldrikning sammen med gøgl og/eller musikledsagelse er jo også en form for kultur. I Bramming Kultur- og Fritidscenter dyrkes også kultur - men dog mest indendørs sport (det hed tidligere Bramming Sportscenter).
Hvis dette ikke er nok er der jo sommerspillene i Varde. I Esbjerg er der Musikhuset Esbjerg,   Syddansk Musikkonversatorium,    Multihuset Tobaksfabrikken (Tobakken) og Konfus Ungdomshus. I Ribe er der blandt andet Ribejazz.Herunder ses arrangementer i Bramming (6740) fra Kultunaut
Tilbage til indhold