Lille Mallorca - Bramminginfo

Gå til indhold

Lille Mallorca


Tjæreborg Indsø
Kaldes også Lille Mallorca, fordi den var et udflugtsmål for esbjergenserne fra dens anlæg og mange år frem.
Ifølge vejafdelingen ved Ribe Amt er søen anlagt omkring 1964 i forbindelse med anlægget af første del af Darumvejen. Den er i øvrigt anlagt som et grusindtag til vejbyggeriet. Dengang var Darumvejen ikke motortrafikvej, så man måtte godt cykle på den. I praksis cyklede man dog normalt altid bagom til den (altså ikke ad Darumvejen).

Lille Mallorca blev hurtigt det populære navn for søen, hvis officielle navn blev Tjæreborg Indsø. Det hed den dog tilsyneladende ikke fra begyndelsen.

Søen blev lukket for badning den 28. august 1978 på grund af blågrønne alger.


Det er nok ikke for at bade at man kommer her.
For ikke så mange år tilbage kunne man benytte rastepladsen som et sted at nyde en picnic. I dag er stedet mest brugt til at nyde andre ting. Området er et lokalt udflugtsmål og er populært som scene for udendørssex.

Da stedet blev brugt som almindeligt udflugtssted, var det fordi man kunne sidde og nyde den lille sø. Det kan man næsten ikke i dag, da hele området har ret meget bevoksning.
Vejdirektoratet forsøger så vidt muligt at holde rastepladser fri for "skjulte" lommer hvor man kan foretage sig ting der ikke tåler dagens lys, men selve strukturen på rastepladsen "Lille Mallorca" gør dette til en vanskelig opgave.
Man skal måske heller ikke være for nidkær. At dyrke sex i det fri er helt lovligt - man skal blot tage hensyn. Der er stadig en lov om blufærdighedskrænkelse der skal overholdes, så det gælder om ikke at udføre de akrobatiske øvelser helt i det fri, og det gælder om at begrænse støjende adfærd, især hvis man ved der er andre i nærheden.

Man kan sagtens nyde naturen omkring rastepladsen, og normalt vil man ikke være klar over at stedet er et af områdets absolutte favoritter når det kommer til udendørssex.

Lige en opfordring: Hvis du har nydt en frokost så sørg for at eventueller dåser, madrester, madpapir og køkkenrulle ikke efterlades. Har du dyrket motion skal du også fjerne eventuelle beskyttelsesforanstaltninger.
Vi skal bruge naturen, men vi skal også beskytte den.
Tilbage til indhold